Aloittaminen

Mitä Seigikain harjoituksiin osallistuneet ovat kokeneet saaneensa:
”Rentoutumista, koordinaatiokyä, uusia ystäviä, itseluottamusta,
onnistumisen tunnetta, hyvän mielen, uusia ajatuksia,
vastapainoa arjelle, kunnon kohoamista.”


Uusia harjoittelijoita otetaan mukaan ympäri vuoden.
Harjoittelun voi aloittaa saapumalla ja osallistumalla mihin tahansa Seigikain aikidoharjoituksista. Syksyllä ja talvella järjestetään järjestämme peruskurssin aloittelijoille, mutta kaikki ovat tervetulleita aloittamaan harjoittelun koska vain. Jos aloittaminen kuitenkin askarruttaa, ota yhteyttä Seigikain pääohjaajaan. Aikidoharjoitukset on tarkoitettu 15-vuotta täyttäneille miehille ja naisille. Aiempaa osaamista, kovaa kuntoa tai erityisiä varusteita ei tarvita. Harjoittelu aloitetaan rauhallisesti ja myöhemmin taitojen karttuessa ja kehon tottuessa harjoitteluun tempoa nostetaan. Jokainen saa edetä omien kykyjensä mukaan, niin aloittelijat kuin edistyneemmätkin.

Harjoituksen runko kulkee perinteisen aikidoharjoituksen mukaan. Se alkaa alkulämmittelyllä jonka jälkeen tehdään aikidolle ominaisia liiikkumisharjoituksia. Lisäksi harjoitellaan hallittua kaatumista eli ukemia, joka mahdollistaa turvallisen ja mukavan harjoittelun. Seuraavaksi treenataan muutamia aikidon tekniikoita pareittain. Lopuksi jäähdytellään ja rauhoitetaan ajatukset. Harjoitus alkaa ja päättyy japanilaisen perinteen mukaisesti kumarruksin, joilla osoitetaan kunnioitusta lajia ja muita harjoittelijoita kohtaan.

Varusteiksi kelpaavat aluksi mainiosti t-paita ja verkkarit. Lisäksi ennen harjoituksia pestään jalat ja kädet sekä saavutaan sandaalein pukuhuoneesta harjoittelemaan. Näin harjoittelualusta tatami pysyy puhtaana ja sen myötä harjoittelu mielekkäänä. Syksyn kuluessa tehdään yhteistilaus aikidopuvuista, jolloin on mahdollisuus hankkia perinteinen ja hyvin kestävä harjoitusasu edullisesti (n.40€). Muiden budolajien harjoitusasun käytöstä voi keskustella ohjaajien kanssa.

Ensimmäinen vyökoe on mahdollista suorittaa noin kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen (6.kyu). Vyökoe on muodollinen tilaisuus, jossa tehdään itsenäisesti aikidoharjoituksissa opittuja asioita. Koska aikidossa ei kilpailla, ovat vyökokeet hyviä päämääriä aikidon kehittymisessä. Harjoittelua on kuitenkin mahdollisuus jatkaa ilman vyökokeiden suorittamistakin.

Lisätietoa aloittamisesta voit kysyä seuran ohjaajilta.

Ensimmäisten harjoitusten jälkeen

Kirjoitimme pienen infopakettikirjeen ensimmäisiin harjoituksiinsa osallistuneille Aikido-polun aloittaneille harjoittelijoille. Jos et jostain syystä saanut sitä mukaasi harjoituksista, nappaa infopakettikirjeesi mukaan tästä.